Producenci

Cenniki do pobrania

Sonda

Twoje wydatki na żywność wynoszą miesięcznie

Statystyki

Produkty:
345
Kategorie:
7
Nowości:
6
Promocje:
0

Newsletter

Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.

Artykuły

Prawidłowa kwasowość żołądka gwarantuje pełne trawienie składników odżywczych. Przy niskim zakwaszeniu żołądka na początku największy problem będzie z trawieniem białek (mięso, ryby, warzywa, rośliny strączkowe, orzechy, nabiał np. mleko, sery), ale długotrwałe zaburzenie może w konsekwencji ograniczyć także trawienie tłuszczy i węglowodanów.

Kolejna sprawa to niepełna sterylizacja pokarmu w niedokwaszonym żołądku, który nie może zniszczyć bakterii, wirusów i jajeczek pasożytów. Inna teoria mówi, że zbyt niski poziom kwasu żołądkowego uniemożliwia neutralizacje niebezpiecznych dodatków chemicznych stosowanych w żywności oraz umożliwia nadmierny wzrost bakterii, co powoduje wytworzenie się rakotwórczych nitrozoamin.

Bezpośrednie objawy niedokwaszenia żołądka to m.in. niestrawność, wzdęcia, nadmiar gazów, burczenie w żołądku i ociężałość po posiłku.

czytaj całość »

Nowość! Badanie Oligoscan!

Nowość! Badanie Oligoscan!

3 Najlepsze kuracje

Oto idealny przewodnik, który poprowadzi Cię krok po kroku w przeprowadzaniu kuracji oczyszczających jelita, wątrobę oraz nerki. Tutaj możesz go pobrać zupełnie bezpłatnie!  Pobierz darmowego ebooka 

czytaj całość »

Ciasto marchewkowe Dla Zdrowotności

Podczas wizyt doktora Kubata zawsze staram się przygotować smaczne co nieco zarówno dla niego jak i dla naszych pacjentów. Ciasto marchewkowe Dla Zdrowotności - pyszne, puszyste, niesamowicie aromatyczne... cieszy się niezmiennie wielkim powodzeniem. Dlatego na ich prośbę umieszczam przepis, żeby nie trzeba było przesyłać każdemu z osobna :)

Cudne na chłodne dni i zimowe wieczory. Podane z "kawą Kubatówką" stanowi cudne doświadczenie smakowe. Koniecznie upiecz jak najszybciej. A o kamień winny i inne przyprawy nie ma się co martwić - zapas mamy w sklepie Dla Zdrowotności :) 

p.s. przepraszam, że zdjęcie mało atrakcyjne, ale w ostatniej chwili udało mi się dorwać ostatni kawałek ciasta do sfotografowania... 

czytaj całość »

CHLEB WIELOZIARNISTY DLA ZAPRACOWANYCH

CHLEB WIELOZIARNISTY DLA ZAPRACOWANYCH

Przepisy z dopiskiem „dla leniwych” sugerować mają, że daną rzecz da się zrobić szybko i bez wielkiego nakładu pracy. Jakkolwiek lubię takie rzeczy to już określenie „dla leniwych” nie bardzo trafia. Stąd nazwa mojego chleba – DLA ZAPRACOWANYCH. Chodzi o to samo a dużo lepiej brzmi… No i jeszcze nie zdarzyło mi się usłyszeć, że komuś nie wyszedł… I bez maszyny… i mało pracy… nie  -pozostaje nic innego jak go upiec i uwierzcie mi, nie będziecie żałować.

czytaj całość »

CHLEB NASZ CODZIENNY - PRZEPIS


Nie jest tajemnicą, że od lat piekę chleb w maszynie - na drożdżach fakt, nie na zakwasie, ale przynajmniej wiem co jem. Ostatnimi czasy tylu ludziom musiałam go dyktować, że postanowiłam pójść na łatwiznę (tudzież wyjść naprzeciw oczekiwaniom zainteresowanych osób - jak zwał tak zwał) i opublikować przepis tutaj.

czytaj całość »

Ciekawie o daktylach pisze w swojej książce Stefania Korżawska, że są to słodycze mocarne, ponieważ są bogatym źródłem prosty cukrów, które są doskonale przyjmowane przez organizm. Zawierają witaminy A, C, B1, B2, PP a także potas, żelazo, fosfor i magnez. Nie wspominając już o sporej dawce błonnika… Dlatego, gdy tylko zobaczyłam ten przepis natychmiast postanowiłam go upiec i stwierdzam zdecydowanie – rewelacja!

Przepyszne, niezwykle aromatyczne i zdumiewająco lekkie ciasto jeśli brać pod uwagę fakt, że zostało wykonane z żytniej mąki razowej.

 

czytaj całość »
Sklep jest w trybie podglądu

Użytkowanie sklepu oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookies. Szczegółowe informacje w Polityce prywatności.

{nocache:b74d548e0f917b25e6cde97163d586f7#0}
Sklep internetowy od home.pl