Newsletter
Podaj swój adres e-mail, jeżeli chcesz otrzymywać informacje o nowościach i promocjach.
Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Moja pierwsza zupa z soczewicy

Chcesz wprowadzić do swojego menu soczewicę, ale nie bardzo wiesz jak ją przyrządzić, żeby wszystkim smakowało? Żeby nie było tylko zdrowe, ale żeby domownicy chcieli jeszcze to zjeść... Tak, to wyzwanie. Bo zdrowe jedzenie nie zawsze kojarzy się z czymś smacznym... I tu Cię zaskoczę. Zupa z soczewicy spełnia oba te kryteria. Moim zdaniem jest i smaczna i zdrowa. Ale co Cię będę przekonywać... Po prostu zrób! A potem napisz mi, czy Wam smakowało. Zupa z soczewicy

czytaj całość »
Przykładowy wynik badania Oligocheck / Oligoscan

Witajcie Kochani! Niektórzy z Was już wiedzą, że wprowadziliśmy w naszej firmie nową usługę. Jest to badanie stanu odżywienia organizmu metodą spektrofotometrii. Co to takiego? Co ta Kamila znowu wymyśliła? Otóż nie ja, ale mądrzejsi ode mnie opracowali wspaniałą technologię. Jest to badanie Oligocheck, do tej pory znane też jako Oligoscan, dzięki któremu możemy sprawdzić poziom 20 minerałów i pierwiastków śladowych, 14 metali ciężkich i 7 witamin. Co bardzo ważne badanie to jest całkowicie bezinwazyjne. Nic nie trzeba nakłuwać czy nacinać. Nie trzeba też wycinać włosów, wysyłać ich do laboratorium i czekać miesiąc, bo teraz wynik mamy już po kilku minutach. Poniżej zamieszczam link, gdzie możecie bezpłatnie pobrać przykładowy wynik. Do każdego wyniku potem dołączony jest opis badania ze wskazówkami, żeby pacjent wiedział co dalej z tym zrobić, żeby czuć się lepiej, nauczył się właściwie odżywiać itp.

Piszą o nas - artykuł dotyczący badania Oligocheck w czasopiśmie Harmonia
Piszą o nas - artykuł dotyczący badania Oligocheck w czasopiśmie Harmonia

W czasopiśmie Harmonia ukazał się artykuł przybliżający działanie naszej platformy SoCheck i badania, które wykonujemy, czyli OligoCheck, wcześniej znane pod nazwą Oligoscan. Pozwala ono ocenić w czasie rzeczywistym możliwe przeciążenia metalami ciężkimi, dostępność biologiczną minerałów, pierwiastków śladowych, witamin oraz stres oksydacyjny. 

czytaj całość »
Zakwaszenie żołądka

Prawidłowa kwasowość żołądka gwarantuje pełne trawienie składników odżywczych. Przy niskim zakwaszeniu żołądka na początku największy problem będzie z trawieniem białek (mięso, ryby, warzywa, rośliny strączkowe, orzechy, nabiał np. mleko, sery), ale długotrwałe zaburzenie może w konsekwencji ograniczyć także trawienie tłuszczy i węglowodanów.

Kolejna sprawa to niepełna sterylizacja pokarmu w niedokwaszonym żołądku, który nie może zniszczyć bakterii, wirusów i jajeczek pasożytów. Inna teoria mówi, że zbyt niski poziom kwasu żołądkowego uniemożliwia neutralizacje niebezpiecznych dodatków chemicznych stosowanych w żywności oraz umożliwia nadmierny wzrost bakterii, co powoduje wytworzenie się rakotwórczych nitrozoamin.

Bezpośrednie objawy niedokwaszenia żołądka to m.in. niestrawność, wzdęcia, nadmiar gazów, burczenie w żołądku i ociężałość po posiłku.

czytaj całość »
Ciasto marchewkowe Dla Zdrowotności
Ciasto marchewkowe Dla Zdrowotności

Podczas wizyt doktora Kubata zawsze staram się przygotować smaczne co nieco zarówno dla niego jak i dla naszych pacjentów. Ciasto marchewkowe Dla Zdrowotności - pyszne, puszyste, niesamowicie aromatyczne... cieszy się niezmiennie wielkim powodzeniem. Dlatego na ich prośbę umieszczam przepis, żeby nie trzeba było przesyłać każdemu z osobna :)

Cudne na chłodne dni i zimowe wieczory. Podane z "kawą Kubatówką" stanowi cudne doświadczenie smakowe. Koniecznie upiecz jak najszybciej. A o kamień winny i inne przyprawy nie ma się co martwić - zapas mamy w sklepie Dla Zdrowotności :) 

p.s. przepraszam, że zdjęcie mało atrakcyjne, ale w ostatniej chwili udało mi się dorwać ostatni kawałek ciasta do sfotografowania... 

czytaj całość »
CHLEB WIELOZIARNISTY DLA ZAPRACOWANYCH
CHLEB WIELOZIARNISTY DLA ZAPRACOWANYCH

CHLEB WIELOZIARNISTY DLA ZAPRACOWANYCH

Przepisy z dopiskiem „dla leniwych” sugerować mają, że daną rzecz da się zrobić szybko i bez wielkiego nakładu pracy. Jakkolwiek lubię takie rzeczy to już określenie „dla leniwych” nie bardzo trafia. Stąd nazwa mojego chleba – DLA ZAPRACOWANYCH. Chodzi o to samo a dużo lepiej brzmi… No i jeszcze nie zdarzyło mi się usłyszeć, że komuś nie wyszedł… I bez maszyny… i mało pracy… nie  -pozostaje nic innego jak go upiec i uwierzcie mi, nie będziecie żałować.

czytaj całość »
Chleb nasz codzienny orkiszowo - żytni

CHLEB NASZ CODZIENNY - PRZEPIS


Nie jest tajemnicą, że od lat piekę chleb w maszynie - na drożdżach fakt, nie na zakwasie, ale przynajmniej wiem co jem. Ostatnimi czasy tylu ludziom musiałam go dyktować, że postanowiłam pójść na łatwiznę (tudzież wyjść naprzeciw oczekiwaniom zainteresowanych osób - jak zwał tak zwał) i opublikować przepis tutaj.

czytaj całość »
Ciasto z kardamonem i daktylami Dla Zdrowotności

Ciekawie o daktylach pisze w swojej książce Stefania Korżawska, że są to słodycze mocarne, ponieważ są bogatym źródłem prosty cukrów, które są doskonale przyjmowane przez organizm. Zawierają witaminy A, C, B1, B2, PP a także potas, żelazo, fosfor i magnez. Nie wspominając już o sporej dawce błonnika… Dlatego, gdy tylko zobaczyłam ten przepis natychmiast postanowiłam go upiec i stwierdzam zdecydowanie – rewelacja!

Przepyszne, niezwykle aromatyczne i zdumiewająco lekkie ciasto jeśli brać pod uwagę fakt, że zostało wykonane z żytniej mąki razowej.

 

czytaj całość »
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy od home.pl